Home Ziare de la A la Z
Ziare de la A la Z
Ziare de la A la Z PDF Imprimare Email
Ziare de la A la Z
Scris de magda87   
Miercuri, 15 Iunie 2011 11:50


La inceputul secolul al 17 lea, buletinele de stiri au fost deseori folosite de guvernele tarilor pentru a ajunge la rezidentii lor. Uneori, ziare de la a la z au fost gravate pe materiale, cum ar fi piatra si plasate in zone publice. Alte guverne foloseau materiale precum matase, pe care mesajul ce se vroia a fi transmis ziare de la a la z era scris de mana.

Odata cu Revolutia Industriala, multe orase mari au instituit publicarea regulata a ziarelor. Cel mai mare impuls spre aceasta tendinta a fost inventarea tiparului, lucru care permitea tiparirea si distribuirea de ziare de la a la z. De exemplu, inceputul anilor 1800 un ziar cu sediul la Londra, numit The Times a obtinut o tipografie ce putea produce un numar de 1000 de exemplare de ziare de la a la z pe minut.

Mai tarziu, o cu inventarea televiziunii apare si primul concurent principal al ziarului. Ziare de la a la z tiparite contin adesea informatia veche de cel putin cateva ore , in schimb televiziunea si radioul au fost capabile sa difuzeze evenimente in acelasi timp in care au loc.

Ziarele romanesti au de asemenea o istorie destul de lunga si de vasta. Astfel, putem aminti primul tipar adus in Tara Romaneasca la initiativa voievodului Radu cel Mare, iar primul tipograf roman a fost calugarul Macarie, instruit la Venetia.
In epoca contemporana totul este stilizat, iar editorii acestor ziare de la a la z se bucura de nenumarate avantaje. In Romania de astazi sunt sute de ziare care publica fie zilnic fie saptamanal sau lunar.

Ultima actualizare în Marţi, 10 Mai 2011 08:10
 


Sondaje

Este important pentru dv. sa cititi presa in fiecare zi?
 

Vizitatori Online

Avem 15 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com