Home Ziare de la A la Z
Ziare de la A la Z
Ziare de la A la Z PDF Imprimare Email
Ziare de la A la Z
Scris de magda87   
Miercuri, 15 Iunie 2011 11:50


La inceputul secolul al 17 lea, buletinele de stiri au fost deseori folosite de guvernele tarilor pentru a ajunge la rezidentii lor. Uneori, ziare de la a la z au fost gravate pe materiale, cum ar fi piatra si plasate in zone publice. Alte guverne foloseau materiale precum matase, pe care mesajul ce se vroia a fi transmis ziare de la a la z era scris de mana.

Odata cu Revolutia Industriala, multe orase mari au instituit publicarea regulata a ziarelor. Cel mai mare impuls spre aceasta tendinta a fost inventarea tiparului, lucru care permitea tiparirea si distribuirea de ziare de la a la z. De exemplu, inceputul anilor 1800 un ziar cu sediul la Londra, numit The Times a obtinut o tipografie ce putea produce un numar de 1000 de exemplare de ziare de la a la z pe minut.

Mai tarziu, o cu inventarea televiziunii apare si primul concurent principal al ziarului. Ziare de la a la z tiparite contin adesea informatia veche de cel putin cateva ore , in schimb televiziunea si radioul au fost capabile sa difuzeze evenimente in acelasi timp in care au loc.

Ziarele romanesti au de asemenea o istorie destul de lunga si de vasta. Astfel, putem aminti primul tipar adus in Tara Romaneasca la initiativa voievodului Radu cel Mare, iar primul tipograf roman a fost calugarul Macarie, instruit la Venetia.
In epoca contemporana totul este stilizat, iar editorii acestor ziare de la a la z se bucura de nenumarate avantaje. In Romania de astazi sunt sute de ziare care publica fie zilnic fie saptamanal sau lunar.

Ultima actualizare în Marţi, 10 Mai 2011 08:10
 


Sondaje

Este important pentru dv. sa cititi presa in fiecare zi?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator şi 1 membru online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com